Megérkezett!

Már nálunk is kapható magyar nyelven A nyugati királyság építőmesterei! Izgalmas stratégiai lépések, felejthetetlen pillanatok az egész család számára.

Tovább olvasom »

Egy elengedhetetlen mozgásfejlesztő: a Billenő lap

Rendszeresen jelentkező cikksorozatunk első témájaként a tervezett szenzomotoros tréning, ismertebb nevén TSMT-terápia egyik alap kellékét választottuk. Kovács Kitti gyógypedagógus, szomatopedagógus kolléganőnk segítségét kértük a billenő lap, sokak számára billenő talp körbejárásához.

Tovább olvasom »

A videojátékok fejlesztő hatásai

„Ha ennyit videojátékozol, belőled soha nem lesz semmi!” Hányszor, de hányszor hangzott el ez a mondat gyermekkoromban. Egy olyan világban, amikor a videojáték még csak a kiváltságosok luxus szórakozása volt. Az azóta eltelt évtizedek alatt a videojáték a popkultúra részévé vált, bevételeiben túlszárnyalja a mozit és kialakultak az e-sportok is, ahol akár milliókat is kereshetnek azok, akik professzionális szinten játszanak bizonyos játékokkal.

Tovább olvasom »

10 egyensúlyt fejlesztő játékötlet! Hintára fel!

Miért? Mert fejlődik az egyensúlyérzékünk, mely születésünktől kezdve szoros összefüggésben van a mozgás, a beszéd és a kognitív fejlődésünkkel. Amikor végigsétálunk egy padon a vesztibuláris idegrendszerünk érzékeli a fej és a test elmozdulását, gyorsaságát, a mélységet, beállítja az izomtónust, a szemmozgató izmokat és ennek segítségével vagyunk képesek egyensúlyozni.

Tovább olvasom »
Kosár